Громадські організації Дніпропетровщини та Львівщини обговорили співпрацю з владою

17.12.2014 13:30   -
Автор:

Сьогодні, 17 грудня, у Львові відбувся круглий стіл «Партнерство громадськості і влади» за участю представників Дніпропетровської та Львівської областей, пише видання «Вголос».
На думку керівника програми правової підтримки ГО «Центр громадської адвокатури» Тетяни Яцків, представники неурядових організацій у часи, коли в країні нестабільна ситуація, мусять цивілізовано працювати з органами державної влади.
«Критика і постійний моніторинг влади – наша головна «зброя». Натомість ми не мусимо вдаватися до пошуку міжособистих стосунків. Завдання полягає у допомозі органам виконавчої влади в пошуку правильних рішень», – пояснила фахівець.
Своєю чергою, представники дніпропетровської делегації зазначили, що співпраця між громадськістю та владою дає можливість дієвіше оцінити наявні проблеми в регіонах.
«Органи виконавчої влади, як і представники громадськості, мають свої сильні та слабкі сторони. Через це важливо не пригнічувати одне одного, а допомагати знаходити привильні орієнтири в спільній роботі», – наголосила голова Дніпропетровського центру підтримки громадських культурних ініціатив «Тамариск» Тетяна Барашкова.
Вона також додала, що досвід Львівщини є цікавим для Дніпропетровщини.
«Нам цікаво дізнатися, в який спосіб відбувається на Львівщині діалог між двома інституціями – владою та громадою. Сподіваємося, що ваші ініціативи допоможуть нам працювати дієвіше», – сказала голова центру і додала, що влада та громада Дніпропетровщини патріотично заявили про власну позицію щодо єдиної України. Всі міста та райони області вкрилися жовто-блакитними прапорами.
На думку директора департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Львівської ОДА Дмитра Посипанка, обмін думками потрібен.
«Львівщина, Дніпропетровщина – кожен регіон має свої особливості, напрацювання, досвід, як позитивний, так і негативний. Тому нам цікаво послухати, як працює громадськість з владою у вас, на чому базуються ці стосунки», – наголосив чиновник.
Під час круглого столу учасники розглянули головні інструменти громадської участі у формуванні та реалізації державної та місцевої політики. Серед них – національні (співпраця з органами виконавчої влади) та місцеві (референдум, громадські збори, місцеві ініціативи, громадські слухання).