До театрального коледжу вдерлися близько 30 зухвалих представників «громадськості»

06.04.2015 22:23   -
Автор:

“Сьогодні, 6 квітня, на прохання студентів, викладачів, Дніпропетровського театрально-художнього коледжу відбулась зустріч з Громадською радою при виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради. На зустрічі були також були присутні представники громадської організації «Майдан-Січеслав», «Правого сектору», та директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами Олександр Свіренко.
Приводом для зустрічі стало звернення від студентів, викладачів, адміністрації Дніпропетровського театрально-художнього коледжу на безпідставну подію для нашого міста”, – зазначають представники ГР при міськраді на своїй офіційній сторінці у фейсбук.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
“Третього квітня 2015 року до коледжу увірвалася група чоловіків і кілька жінок, усього близько 30 осіб,які паралізували роботу коледжу та утримуючи насильно директора і юрисконсульта коледжу в кабінеті директора, погрожуючи директорові розправою, вимагали відповідно поновлення на роботі Петренка В.Є. та на навчанні Потійко Т.П.
Ці люди вели себе занадто нахабно, виказуючи явну неповагу до суспільства, особливу зухвалість, грубо порушуючи громадський порядок з винятковим цинізмом, застосовуючи брутальне висловлювання відносно студентів, в кабінеті стояв запах від вжитого алкоголю, у сумці чоловіка, який представився представником організації «Майдан Січеслав», була біта.
Згодом з’ясувалося, що це були члени постійної робочої групи громадських організацій по здійсненню контролю діяльності Дніпропетровської обласної ради та виконання її рішень, а також представники громадських організацій, що входять до складу цього громадського органу. Викликана вчасно міліція на противоправні дії «громадськості» не реагувала. Підлітки у віці від 15 до 17 років вимушені були встали на захист свого коледжу, своїх вчителів .
Було дуже багато виступів , студентів , викладачів , батьків з приводу зухвальних дій осіб яки представлялись «громадськістю».
Читайте також: Общественники недовольны встречей с и.о. мэра Днепропетровска
Хочемо відмітити , що керівник громадської організації «Майдан Січеслав» Романенко В.М. одразу наголосив що назву його організації хтось навмисно питається очорнити. Він роз’яснив присутнім , що його організація не приймала участі у захваті коледжу , та надав офіційне пояснення з цього приводу. Крім того, Романенко В.М. наголосив взяти під свій особовий контроль розслідування цієї резонансної події і ретельно розібратися хто і з яких причин , не маючи на це підстав , використовує назву організації «Майдан Січеслав».
Директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами Олександр Свіренко вислухав заяви про бездіяльність правоохоронних органів пообіцяв прийняти усіх зусиль для встановлення винних осіб.
В своїх виступах, члени Громадської ради , Мансурова А., Лючков І., Новіков І., Сухов В., Мирошниченко Т.Г. , були єдині в думці о неприпустимих діях «сумнівної громадськості», про політичне підґрунтя цих дій – які говорять про наявність «сепаратизму» і спробу підірвати місто з середини. Хто ці «громадські організації», чому вони мають можливість безкарно і зухвало попрати громаду міста і хто за ними стоїть?
Виходячи з викладеного, керуючись Положенням Про Громадську раду при виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради, на підставі Звернення батьків, студентів і трудового колективу ОКВНЗ ДТХК, Громадська рада при виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради, оголосила своє рішення”, – зазначається у повідомленні ГР.
Читайте також: Штаб Нацзахисту пропонує новому губернатору створити Штаб Реформ (ЗВЕРНЕННЯ)
Головні тези рішень:
1.Засудити незаконні і протиправні дії представників Робочої групи громадських організацій по здійсненню контролю діяльності Дніпропетровської обласної ради та виконання її рішень, які взяли участь у створені екстремальної, агресивної ситуації по зриву роботи Дніпропетровського театрально-художнього коледжу.
2.Наголосити що Громадські організації мають право діяти тільки у законодавчому руслі .
3.Невідкладно враховуючи ситуацію, що склалася навколо обласного комунального вищого навчального закладу «Дніпропетровський театрально-художній коледж», розширене засідання, на яке запросити депутатів усіх рівнів, виконуючого обов’язки голови Дніпропетровської міської ради Булавку Г.І., начальника Дніпропетровського міського управління головного управління МВС України в Дніпропетровській області для обговорення обставин та обстановки, що склалися навколо розташованого у місті Дніпропетровську по улиці Глинки, 11, зазначеного навчального закладу, та зняття проблеми, що зумовлена «кришуванням» беззаконню протиправної діяльності деяких громадських організацій, які створюють у місті криміногенну обстановку, свавільно втручаються у господарську діяльність не підпорядкованих їм суб’єктів господарювання, а також підвищенню безпеки і забезпечення безпечних умов навчання студентів і праці трудового колективу ОК ВНЗ ДТХК, та захисту прав і законних інтересів студентів на захист від будь-яких форм насильства, вирішення питань навчання і побуту, участь в управлінні вищим навчальним закладом та ін.
4. Направити голові Дніпропетровської обласної ради Удоду Є.Г. спільне Звернення Громадської ради при виконавчому комітеті Дніпропетровської міської ради студентів і батьків студентів обласного комунального вищого навчального закладу «Дніпропетровський театрально-художній коледж», а також трудового колективу цього навчального закладу з вимогами:
1) вчинити усі необхідні дії та заходи для недопущення подальшого втручання постійною робочою групою громадських організацій по здійсненню контролю діяльності Дніпропетровської обласної ради та виконання її рішень і представників громадських організацій, які входять до складу зазначеного громадського органу, у діяльність обласного комунального вищого навчального закладу «Дніпропетровський театрально-художній коледж»;
2) винести на найближче засідання сесії Дніпропетровської обласної ради питання про припинення діяльності та розпуск постійної робочої групи громадських організацій по здійсненню контролю діяльності Дніпропетровської обласної ради та виконання її рішень.
5.Направити звернення до директора Департаменту взаємодії з правоохоронними органами Свіренко О.А.