Дніпропетровський журналіст судиться з російським телеканалом

25.02.2015 09:24   -
Автор:

Дніпропетровський журналіст і блогер В’ячеслав Поїздник судиться з телеканалом «Россия 1» через порушення його авторського права на відео. Відповідний позов журналіст подав у вівторок, 24 лютого, до Індустріального районного суду Дніпропетровська, передає “Радіо Свобода“.
За даними з позовної заяви, 7 березня 2014 року журналіст відзняв на відео інтерв’ю з таксистом, який возив Дніпропетровськом знімальну групу російського телеканалу, воно було викладене на сайті громадського об’єднання «ЗОВ» та на каналі ЗОВу на YouTube. На тому відео таксист розповідав про роботу російської знімальної групи в Дніпропетровську, зокрема про постановочні кадри.
Читайте також: У Дніпропетровську на Царьова відкрили кримінальне провадження

За інформацією В’ячеслава Поїздника, 8 лютого 2015 року він дізнався, що відзнятий ним матеріал був використаний без його згоди і з порушенням його авторських прав у програмі «Специальный корреспондент» на телеканалі «Россия 1».
Як повідомив Поїздник, відповідачами у його позові названі керівник студії програми «Специальный корреспондент» Олександр Рогаткін та телеканал «Россия 1».
Журналіст вимагає відшкодування матеріальних збитків – 24 тисячі 360 гривень, а також ухвалення рішення «щодо припинення відповідачем дій, що порушують авторське право позивача».
Представники російського каналу наразі цю ситуацію не коментували.