Дніпропетровський губернатор відстав від своїх колег

01.06.2015 10:30   -
Автор:

Видання «Деловая столица» склало рейтинг губернаторів українських областей, порівнявши показники регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) за перший квартал поточного року по двадцяти суспільно значущим критеріям.
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко зайняв всього лише 20-е місце, наблизившись до критичного рубежу.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Після відставки Ігоря Коломойського з поста голови Дніпропетровської ОДА керувати областю 26 березня нинішнього року був призначений Валентин Резніченко. Тому -54 бали – це оцінка роботи Ігоря Валерійовича. Новому губернатору доводиться розгрібати багато складних проблем, що залишилися після попередника.
По-перше, на Дніпропетровщині у січні-березні було зафіксовано найбільше скорочення чисельності працівників – на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Таким чином, втратили роботу на 65,7 тис. осіб більше, ніж знайшли.
Також у області найбільші борги населення за ЖКП (702,7 грн. у перерахунку на одного жителя), найгірші темпи будівництва нового житла, передостаннє місце за розміром заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ (в перерахунку на одного жителя).
Читайте также: Итоги пресс-конференции днепропетровского губернатора: вопросов больше, чем ответов
І ще десять показників перебувають на рівні гірше середнього.
А хороших подарунків три – друге місце (після Києва) за розміром середньої зарплати (3909 грн.), Друге місце серед регіонів з найменшим падінням реальної зарплати і четверте – за обсягом освоєних капітальних інвестицій (1116 грн. В перерахунку на одного жителя).