Дніпропетровські нардепи хочуть зняти гриф «секретно» зі справи Гонгадзе

05.02.2015 11:46   -
Автор:

«Напевно, мені одному здається, що над цією країною витає прокляття неупокоєного Георгія Гонгадзе?
Рік як минув другий Майдан, він повалив антиукраїнський режим Януковича, котрий був прямим породженням авторитарного режиму Кучми. А зло, проти якого повстав перший Майдан і яке як прокляття повертає нас назад у систему, і досі непокаране.
Найрезонансніший злочин кримінальної кланово-олігархічної системи, який сколихнув мільйони людей – вбивство журналіста Гонгадзе на замовлення тодішнього президента Кучми – лишається безкарним, а його розслідування перетворене на фарс, череду зрад і знущання над правом, суспільством і пам’яттю Георгія. Сам же Кучма не просто продовжує доживати віку в мільярдних статках і статусі поважаного члена суспільства, але й представляє Україну в переговорах із Росією, для якої він підготував здачу Криму і флоту, та сепаратистами, яких він виростив своєю політикою багатовекторності та потурання діяльності російських спецслужб», – пише нардеп Андрій Денисенко у своєму фейсбук.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Справа генерала міліції Пукача, а насправді очільника кучмівського ескадрону смерті, який є організатором вбивства Георгія Гонгадзе, замаху на життя народного депутата Олександра Єльяшкевича, викрадення і катування журналіста Олексія Подольського, навіть через рік після перемоги Майдану і далі продовжує розглядатися в закритому режимі.
Її засекретив суд з подачі Пшонки і його відомства, бо Пукач, не бажаючи одноосібно нести відповідальність, почав говорити. Почав прямо називати Кучму як головного замовника вбивства Гонгадзе, викривати ролі його адміністратора Литвина і міліцейського міністра Кравченка, вбитого для замітання слідів одразу після Помаранчевої революції.
Пукачу не лише закривали весь цей час рота, використовуючи закритість процесу, але й погрожували вбивством йому особисто та його родині. Це в інтересах Кучми робили високопоставлені чини МВС, СБУ та прокуратури, прізвища яких на судових засіданнях оприлюднює Пукач. А самого Пукача планували і планують, якомога швидше згорнувши процес, запроторити за стіни Менської колонії, де вже змусити замовчати назавжди.
В цій справі – як у Кощієвій голці – смерть всієї системи, яка існує і досі завдяки зраді Ющенка і решти псевдодемократів. Не покаравши Кучму і не помстивши Гію не варто й сподіватися на якісь реформи, правову державу і європейську демократію в цій країні. Тут і далі вбиватимуть, приховуватимуть правду і купуватимуть індульгенції на будь-який злочин», – заявляє Денисенко.
За його словами, іПрезидент, і СБУ, і генпрокуратура останнім часом неодноразово заявляли, що підтримують повернення слухання справи Пукача у відкритий режим, але досі для цього не зроблено головного – конкретних процесуальних кроків прокуратури.Саме ГПУ має ініціювати зняття грифу “секретно” з матеріалів справи безпосередньо в судовому засіданні.
«Разом із колегами-нардепами із БПП Віталієм Купрієм, Дмитром Лубинцем, Олександром Дубініним, Валентином Дідичем та позафракційним Володимиром Парасюком ми вирішили допомогти нашій Генеральній прокуратурі перейти від слів до діла, спрямувавши відповідне звернення на її очільника пана Ярему.
06 лютого відбудеться найближче засідання Київського апеляційного суду, де слухається скарга Пукача. Отже невдовзі ми побачимо, чи дотримає свого слова вище керівництво держави і органів прокуратури чи вбивство Гії і далі буде розмінною монетою в торгах влади з Кучмою та його зятем мільярдером Пінчуком, з яких Янукович вимагав і отримав, за свідченнями людей із його оточення, хабара в один мільярд доларів.
П.С. Як на мене, навіть нашим корумпованим і закоріненим у кучмізм елітам, не кажучи вже про народ, простіше і правильніше посадити Кучму, ніж роками блукати манівцями брехні, викликаючи дух третього Майдану», – додає дніпропетровський нардеп.