Дніпропетровщина відкрила «Єдине вікно» для оформлення землі атошникам

10.12.2015 17:07   -
Автор:

Щоб отримали гарантовану державою земельну ділянку бійцям АТО доводилося проходити «сім кругів пекла»: з десяток разів навідуватися до різних держорганів, носити документи від одного чиновника до іншого, вистоювати в чергах. Процедура подекуди займала рік, а деякі бійці, розчарувавшись, взагалі не доводили справу до кінця. Спростити процедуру взялися на Дніпропетровщині. Для всіх атошників відкрили «Єдине вікно» з оформлення землі. Сюди потрібно буде прийти лише кілька разів, а час оформлення документів скоротиться вдвічі.
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ОДА.
Раніше боєць мав з десяток разів носити документи з однієї держструктури в іншу, на що витрачав в кращому разі півроку. Завдяки «Єдиному вікну» цей час скоротиться вдвічі.
Кожен орган, куди приходив боєць, діяв в межах своєї компетенції. Потім атошник забирав документи і йшов до наступного. Тепер такого не буде. Людина може звернутися в «Єдине вікно» і в одному місці подати всі документи. Заявнику телефоном повідомляють, на якій стадії знаходиться вирішення його питання.
В ідеалі, бійцю потрібно буде навідатися до «Єдиного вікна» двічі: щоб подати заявку та щоб забрати готовий пакет документів на земельну ділянку. До цього прагнутимуть, а поки що доведеться зробити ще один проміжний візит – щоб підписати папери. В найближчі пару місяців цей алгоритм відпрацюють. Планується, що надалі готові документи можна буде забрати в Центрі АТО в своєму місті чи районі.
Читайте також: Сьогодні Дніпропетровськом почнуть курсувати нові тролейбуси, – міськрада
В середньому щотижня до Держгеокадастру надходить 150 заяв на отримання землі від атошників. Загалом їх вже понад 4 тисячі. Отримали права на землю 400 людей. Щоб стати власником ділянки, потрібен стандартний набір документів: паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення учасника бойових дій або довідка про участь в АТО.
«Єдине вікно» працює за адресою вул. Комсомольська, 52, 2 поверх, 214 каб. Телефон: 742-70-96.
Читайте також: Как жители Днепропетровска будут платить налог на недвижимость