Депутати облради заявили, що податок на нерухомість потребує обговорення та аналізу

05.01.2015 12:42   -
Автор:

Впровадження Верховною радою України податку на нерухомість, насамперед, житлову площу потребує ретельного аналізу та підготовки у кожній громаді, вважають депутати обласної ради Гліб Пригунов та Владислав Романов.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Все, що пов’язане із житлом є надзвичайно чутливим соціальним питанням, тому рішення мусять бути виважені та обґрунтовані. Зокрема, мова йде про мінімальну житлову площу, яка не буде обкладатися податком – 60 кв.м. квартира та 120 кв. м. приватний будинок. Але місцеві ради мають право самостійно ухвалювати рішення щодо підвищення цієї межі й цим варто скористатися», – говорить Владислав Романов.
На думку Гліба Пригунова, необхідно ретельно проаналізувати загальний стан місцевого житлового фонду, аби з’ясувати, житло якої площі є найбільш поширеним на даній території, щоб впровадження цього податку не вдарило по найбільш вразливим верствам населення. До того ж, варто звернути увагу на адміністрування податку, вважають депутати.
«Ми плануємо вивчити ситуацію, звернутися до уповноважених установ по інформацію, проаналізувати кількісний та відсотковий стан житла, яке зараз перевищує встановлені законом норми, аби пропонувати обласній раді прийнятний для населення та місцевого бюджету варіант рішення проблеми», – сказав Гліб Пригунов.