Більша частина діючих нардепів балотується у ВР «по-новому»

02.10.2014 15:38   -
Автор:

Координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що не зважаючи на дискусії щодо люстрації та «повного оновлення» новообраного парламенту, у цьогорічних виборах бере участь 302 парламентаря Верховної Ради сьомого скликання, найбільше з яких – депутати від партії «Блок Петра Порошенка» (42 кандидати).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ГЛАВНОЕ».
Також аналітик руху Олександр Неберикут розповів, який має вигляд типовий портрет мажоритарщика на цих виборах.
«Типовий портрет кандидата у мажоритарному окрузі вигладає так: особа з вищою освітою (92,17 %), належить до чоловічої статі (87,13 %), має роботу (85,82 %), середнього віку від 36 до 59 років (66,23 %) і безпартійна (64,19 %)», – заявив він.
Водночас у цілому позитивною є тенденцією до збільшення числа жінок серед кандидатів, яких висунули політичні партії за списками (25,78 %), та молоді (32,17 %), у порівнянні з попередніми парламентськими виборами.
Найпомітнішу передвиборчу діяльність серед 52 зареєстрованих в Центральній виборчій комісії партій-суб’єктів виборчого процесу у вересні здійснювали ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція» і «Блок Петра Порошенка». Дещо менш активними були «Народний Фронт», «Радикальна Партія», ВО «Свобода», ГО «Самопоміч» і «Сильна Україна». Також зафіксовано появу інформаційних матеріалів на носіях зовнішньої реклами від «Всеукраїнського аграрного об’єднання «Заступ», Інтернет партії України, Ліберальної партії, Опозиційного блоку та партії «5.10». Агітаційна продукція партій переважно не враховує регіональних особливостей, розробляється централізовано, є однаковою для всіх регіонів.