БПП, УКРОП і Оппоблок підписали меморандум про співпрацю

20.10.2015 10:00   -
Автор:

Партії «Блок Петра Порошенка – Солідарність», «Об’єднання Самопоміч» та «Демократичний альянс» та кандидати в депутати від цих партій, а також від партій «Українське об’єднання патріотів», «Опозиційний блок» та «Республіканська платформа» публічно пообіцяли підтримати зміни до нормативних документів місцевих рад області. Уповноважені представники цих партій та кандидати в депутати підписали меморандум про впровадження у місцевих радах 18 важливих антикорупційних норм, які мають діяти відповідно до нещодавно прийнятих Законів Верховної Ради. Також підписав меморандум кандидат на посаду Дніпропетровського міського голови Вадим Шебанов.
Меморандум підписали раніше та передали нам ті кандидати від партій «Відродження» та «Блок Петра Порошенка – Солідарність», які не змогли прибути
На жаль, партії ВО «Батьківщина», «Громадська сила», «Народний Контроль» «Наш край» та інші відмовилися від підписання меморандуму, який зобов’язував їх впровадити у місцевих та обласній раді ряд важливих антикорупційних норм.
«Цей меморандум – побажання виборців своїм кандидатам. Ті партії та кандидати, які проігнорували його підписання – або не мають на мері запровадження реформ, або взагалі не розуміють, що таке реформи. І в першому, і в другому випадку – не зрозуміло тоді, для чого вони балотуються в депутати», – заявив заступник директора ГО «Інститут реформ та інновацій» Роман Сердюк.
В той же час, на всеукраїнському рівні коаліцію підтримали Об’єднання Самопоміч, «УКРОП», «Демальянс», «Сила Людей», «Народний Контроль».
Повний список підписантів:
Каміль Примаков – Блок Петра Порошенка-Солідарність;
Сергій Жуков – Блок Петра Порошенка-Солідарність;
Ірина Грицай – Блок Петра Порошенка-Солідарність;
Дмитро Хозін – Блок Петра Порошенка-Солідарність;
Владислав Штамбург – Блок Петра Порошенка-Солідарність;
Артем Хмельников – Об’єднання Самопоміч;
Сергій Головацький – Об’єднання Самопоміч;
Михайло Лисенко – Українське Об’єднання Патріотів;
Анастасія Староскольцева – Українське Об’єднання Патріотів;
Тетяна Лампіка – Українське Об’єднання Патріотів;
Артем Романюков – Демократичний Альянс;
Вадим Рублівський – Опозиційний блок;
Віталій Роменський – Республіканська платформа;
Антон Жосуль – Відродження.
Вадим Шебанов – самовисуванець.
Всеукраїнська коаліція «Прозорі Ради» була створена влітку 2015 року і наразі включає організації з 18 регіонів України. У Дніпропетровській області вона представлена ГО «Інститут реформ та інновацій». Коаліція була створена для моніторингу органів місцевої влади на предмет впровадження нових антикорупційних норм. До жовтня члени коаліції провели аналіз 56 органів місцевої влади на відповідність їх документів 21 антикорупційній нормі, які були передбачені нещодавно прийнятими Законами України, та надали рекомендації для цих органів влади.
Перед виборами коаліція «Прозорі ради» запропонувала місцевим осередкам популярних політичних партій підписати меморандум про наміри впровадити усі необхідні норми антикорупційного законодавства у міських та обласних радах України.