На зустрічі активістів з губернатором пролунали прізвища “головних зрадників народу”

26.06.2015 10:33   -
Автор:

Минуло вже півтора року з дати нападу на дніпропетровський Євромайдан і неодноразових побиттів тітушками активістів Революції Гідності у Дніпропетровську.
Однак силові структури, в тому числі міліція, прокуратура і суди, керівники яких змінюються частіше, ніж сезони в році, не поспішають звітувати про покарання винних. А нація мовчки чекає й чекає…
Про це йдеться у блозі громадської організації «Майдан-Січеслав» на сайті «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
25 червня відбулась зустріч активістів з губернатором Валентином Резніченком.
Громадськість, яка планувала провести біля входу в облдержадміністрацію численний мітинг протесту проти бездіяльності можновладців, влада запросила на круглий стіл з силовиками – керівниками обласних управлінь міліції, СБУ, прокуратури.
«Цього разу питання поставили руба: далі терпіти нікуди, бо на найближчих виборах до місцевих рад у високих кріслах знову опиняться ті, з мовчазної згоди яких у місті та області чинили свавілля і беззаконня.
Віктор Романенко назвав імена та прізвища головних зрадників народу. Це досі чомусь недоторканний народний депутат Олександр Вілкул та ветеран-контррозвідник, а за сумісництвом сірий кардинал області часів «проФФесора» Іван Ступак», – пишуть учасники ГО.
В результаті зустрічі було вироблено конкретний план дій.
Читайте також: В Днепропетровске пикетировали горсовет с требованием борьбы с проституцией (ФОТО)
«- Ми створимо реєстр кримінальних справ, порушених проти Євромайдану, який буде у мене в кабінеті, – сказав, підбиваючи підсумки, глава області. – Щотижня силовики будуть звітувати мені, а я або мій представник, в свою чергу, перед громадською радою області. Щодо суддів – буду звертатися до Вищої ради юстиції.
Резніченко обіцяв вже 26 червня викликати «підозрювану» Деркач, главу Дніпропетровського апеляційного суду, до себе на килим, а також просив присутніх не сидіти, склавши руки, а звертатися за допомогою до депутатів усіх рівнів з метою створення громадської думки», – пишуть активісти.